Los niños noruegos en Buenos Aires

Los niños noruegos en Buenos Aires

søndag 22. april 2012

TiS... snart klart for nytt prosjekt, Tango i Skolen

Ukene etter jul har vært hektiske, som de fleste uker før jul, både ifjor, og årene før det igjen! Karusellen har en tendens til å gå i en svimlende fart, og hvis en tror at en bare kan lukke øynene, så kjenner en ikke farten så godt, - så er det feil! En må våge å holde øynene åpne, og våge å ta sats, for å kunne oppleve øyeblikk i livet, som kan gi litt ekstra farge og opplevelse.

Akkurat det har også hele tiden vært min intensjon for prosjektet "Tango i Skolen", det å kunne skape positive, fargerike øyeblikk, som kunne være med på å motivere skoleelever i fremmedsspråksstudier, ved å få oppleve noe "ekstra", å få noen innslag av eksotisk krydder fra den store verden.

Spanskelevene ved Averøy Ungdomsskole får denne uken, besøk av tangopedagog Adrian Carmona fra Buenos Aires, som skal være med for å gi elevene muligheten til å bli bedre kjent med det argentinske språket, landet og kulturen, og da selvfølgelig argentinsk tango! Hva er vel bedre for å motivere til muntlig bruk av språket, enn å plassere en argentiner midt i klasserommet, som bare snakker og forstår spansk?

Språk kan formidles via dans og danseuttrykk. Og metoden i seg selv, gir elevene muligheten til å lære via flere kanaler: -visuelt,(se og observere) auditivt,(lytte) taktilt (ved fysisk å ta del) og ved muntlig produksjon.

Averøy Kommune har sett verdien av prosjektet, som fikk meget gode tilbakemeldinger fra NTNU's pedagogiske avdeling.

8. og 9. klassetrinn, spanskelever!!
iEl viernes, 27. de abril, vamos a hablar, bailar y aprender la cultura Argentina!

Tango i Skolen 2012
Adrian Carmona
LKC-Arte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar